A mai naptól már nyári főszezonban közlekedik a balatoni komp

A balatoni komp hajózás érdekessége, hogy a hajók fejlettségén túl, szinte minden ugyanúgy működik, mint mikor 1927-ben megtervezték és legyártották a KOMP I. nevű motoros hajót, ami egy 110 lóerős motoros komp volt és körülbelül nyolc személyautó átszállítására lehetett használni. A mai napig a kompok jelentik az egyetlen alternatívát azoknak, akik járművel szeretnének átjutni az egyik oldalról a másikra, és ezt is csak Tihany és Szántód között tudják megtenni.

A Kossuth Lajos komp Tihany és Szántód közöttForrás: Antal Gertheis, 2015. / Wikipedia.org / C.C.A-S.A. 4.0 International

A nyári főszezon kezdetével 2019. június 21-től szeptember elsejéig a főidényi menetrend szerint, éjszakába nyúlóan közlekedik a komp Szántód és Tihany között. A kompok Szántódról 6.40-től 23.20-ig, Tihanyból 7 órától 23.40-ig, 40 percenként indulnak. A járatokat a forgalomtól függően sűrítik. A menetidő 8 perc.

A kompüzemeltető Balatoni Hajózási Zrt. honlapján található ártáblázat szerint a teljes árú személyjegy 700 forint, a kerékpárt 400 forintért, a személygépkocsit pedig 1900 forintért lehet az egyik partról a másikra szállíttatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek