Újjáéledt Badacsony KisHableánya!

  Az eredetileg Hableány névre keresztelt, 1964-ben készült épület 2015 áprilisában 10 év után újra megnyitotta kapuit. A KisHableány volt már családi rendezvények helyszíne, szálló, bolt, étterem, majd a közelmúltban streetfood bistroként is működött.

  Forrás: Hableány / FB

  A 2019-re újraalkotott 2300 négyzetméteres épület jelenleg borászati üzemként funkcionál, emellett pedig bemutatótér is, ahol az érdeklődők megismerhetik a borkészítés folyamatát a szőlő feldolgozásától egészen a palackozásig – olvasható a Turizmus.com oldalán. A pénteki átadó ünnepségen az is elhangzott, hogy a másfél év alatt újjáépített központban évente 450 ezer üveg italt palackoznak majd, ebből 50 ezer a pezsgő.

  Az üzemek mellett az egykori üzemeltető Barabás családot és a tulajdonos Laposa családot bemutató kiállítás, valamint egy vendéglő is helyet kap. Ennek az itallapján jelenleg 20-féle bor szerepel. A megújult borászati központ érdekessége még, hogy az épületben egykor üzemelő posta emlékére most is lehet képeslapot küldeni a Hableányból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!