Hét különleges festmény vár ránk Pécsen

A Múzeumok Éjszakája nem csak a különleges programok miatt éri meg, hanem azért, mert olyan ritka kiállítási tárgyakat is megcsodálhatunk, amiket egyébként nem láthatnánk egy mindennapi tárlatvezetés során.

Forrás: Modern Magyar Képtár / Facebook.com

A pécsi Janus Pannonius Múzeum szervezésében a pécsi belvárosi Modern Magyar Képtárban egy olyan kiállítás nyílik meg 2019. június 22-én, ahol hét ritkán látható Csontváry-festményt is bemutatnak. Az Ablaknál ülő nő és a Festőlegény - Selmecbánya és tengerparti városok látképével című kiállításon a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből érkező Csontváry-festményeket láthatjuk majd. A Képtárban aznap este műhelyfoglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel is készül a JPM.

Csontvárynál maradva, a Csontváry Múzeum udvarában a Napszínező műhelyfoglalkozás keretében Csontváry alkotói korszakának csúcsán elért "napút" színeket idézik meg színkör pörgetővel, de lehet majd készíteni térbeli képeslapot, homokképet és origamilepkéket is. Az épületben a tárlatvezetések mellett Ancil Anita és zongorista növendékei adnak interaktív koncertet. A programokról bővebb információ található a pecsimuzeumok internetes oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek