Péntekig rophatjuk a Világzenei Hét ritmusaira Óbudán

  A Kobuci Kert szellemisége a kezdetektől fogva elválaszthatatlan volt a nép- és világzenei hagyományoktól – olvasható a Kert oldalán. Az óbudai szigetként is ismert helyszín ezt a kapcsolatot már második alkalommal az Óbudai Világzenei Héttel erősíti. A június 16. és 21. között megrendezett eseményen – ami a kert 10. születésnapját is ünnepli – fellép többek közt Lajkó Félix, Szalonna és Bandája és a Taraf de Akácfa is.

  Zene, jó hangulat, lazulás a KertbenForrás: Sitkei Adrienn/ Kobuci Kert / Facebook.com

  Lehet napijegyet kapni még a mai estére is, ahol 19:30-kor a PutriPop, 20:30-kor pedig a Taraf de Akácfa lépnek színpadra. Kedden a Chalga kezdi a sort fél nyolckor, utána pedig a Dresch Húros Quartet dallamaira lazulhatunk. Egy világzenei fesztivál nem lehet teljes táncház nélkül. Így csütrötök kora estétől péntek hajnalig a Fanfara Complexa szaxofonokkal, tangóharmonikával, kobozzal előadott moldvai csángó, román és cigány dallamai, illetve a Tökrös Zenekar jóvoltából a Kárpát-medencei vonós zene legszélesebb spektrumai töltik be a kertet. A hetet végül a Branka Trio és Lajkó Félix zárják pénteken.

  Szerdán, június 19-én lesz a napja, hogy pontosan 10 éve megnyitotta kapuit a Kobuci Kert. Az évforduló alkalmából Ferenczi György és az első Pesti Rackák, valamint Szalonna és Bandája ritkán hallható, közös koncertet adnak. A koncert előtt pedig bemutatkozik a TÍZ ÉV ÉLŐ ZENE című portrékötet, ami a kert muzsikustársadalmáról és mikroközösségéről szól. Az aznapi jegyekből és a kötet eladásából származó bevételt a Szent Margit Kórház javára ajánlják fel a szervezők, és mindenkit arra buzdítanak, hogy menjenek, ünnepeljék együtt ezt a tíz évet és a közös cselekvés örömét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!