Megjelent a 2019-es Balatoni Gasztrotérkép

Az idei térképen a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is megtalálható, például mexikói food truck, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl. Így nem csoda, hogy a 120 ezer példányban megjelent idei kiadványban összesen 67 vendéglátóhely szerepel.

Forrás: Szabó Miklós

A résztvevők palettája pedig igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók" és lelkes új szereplők, akikben az a közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a kiadvány alapértékeiben – olvasható a sajtóközleményben.

Az először 2015-ben megjelent Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak, aki a Balaton vidékére érkezik. Ennek érdekében külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek, és feltüntették azt is, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek.

Forrás: Szabó Miklós

Új fejlesztésekkel frissült a Balatoni Gasztrotérkép applikáció is, mostantól egy kattintással megörökíthetők a nyár legszebb pillanatai az alkalmazáson keresztül, játékos balatonos stickerekkel ellátva. Az applikáció ingyenesen letölthető, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1. óta megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 67 partnernél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek