Mutatjuk, hogyan alakulnak az idei strandárak a Balatonon

  Átlagosan 500 és 1000 forint között mozognak az árak, akad azonban olyan balatoni strand is, ahol 5000 forintot kell fizetni egy hűsítő fürdőzésért.

  Május elsejével hivatalosan is megkezdődött a szezon a Balatonnál, s folyamatosan nyitnak a strandok is. Az időjárás azért befolyással van a teljes strandi "készültségre", vannak például olyan helyek, ahol az iskola végéig, vagy akár július közepéig nem kell belépőt fizetni.

  Nyári hangulat a BalatononForrás: Shutterstock / Vera Petrunina

  Csodálatos Balaton oldal idén is csokorba gyűjtötte a fizetős balatoni strandok napi belépőinek árát. A lista szerint a legolcsóbb strandokon 500-600 forintot kérnek el a belépőért. Ezek közé tartozik például a Herczeg Ferenc strand Badacsonytördemicen, a Bányász strand Badacsonyban, és a balatonakarattyai Bercsényi és Lido strand. A legdrágább a tihanyi Plage18, ahol nem kevesebb, mint 5 ezer forint a belépő. A  legtöbb helyen azonban nem kérnek ezer forintnál többet a napi jegyért.

  A fürdőhelyek túlnyomó többségénél lehetőség van gyermek, nyugdíjas, illetve egyéb kedvezmény igénybevételére, illetve az elő- és utószezonban is engedménnyel válthatjuk meg a belépőnket, ezekről érdemes a jegypénztárakban érdeklődni.

  Több strandnál az interneten keresztül is megvásárolhatjuk a belépőket elkerülve így a sorban állást, és így akár olcsóbban is élvezhetjük a Balaton hűsítő vizét. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a legtöbb strandnál fizetni kell a parkolásért is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!