Mutatjuk, hogyan alakulnak az idei strandárak a Balatonon

Átlagosan 500 és 1000 forint között mozognak az árak, akad azonban olyan balatoni strand is, ahol 5000 forintot kell fizetni egy hűsítő fürdőzésért.

Május elsejével hivatalosan is megkezdődött a szezon a Balatonnál, s folyamatosan nyitnak a strandok is. Az időjárás azért befolyással van a teljes strandi "készültségre", vannak például olyan helyek, ahol az iskola végéig, vagy akár július közepéig nem kell belépőt fizetni.

Nyári hangulat a BalatononForrás: Shutterstock / Vera Petrunina

Csodálatos Balaton oldal idén is csokorba gyűjtötte a fizetős balatoni strandok napi belépőinek árát. A lista szerint a legolcsóbb strandokon 500-600 forintot kérnek el a belépőért. Ezek közé tartozik például a Herczeg Ferenc strand Badacsonytördemicen, a Bányász strand Badacsonyban, és a balatonakarattyai Bercsényi és Lido strand. A legdrágább a tihanyi Plage18, ahol nem kevesebb, mint 5 ezer forint a belépő. A  legtöbb helyen azonban nem kérnek ezer forintnál többet a napi jegyért.

A fürdőhelyek túlnyomó többségénél lehetőség van gyermek, nyugdíjas, illetve egyéb kedvezmény igénybevételére, illetve az elő- és utószezonban is engedménnyel válthatjuk meg a belépőnket, ezekről érdemes a jegypénztárakban érdeklődni.

Több strandnál az interneten keresztül is megvásárolhatjuk a belépőket elkerülve így a sorban állást, és így akár olcsóbban is élvezhetjük a Balaton hűsítő vizét. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a legtöbb strandnál fizetni kell a parkolásért is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek