Turisztikai szempontból is jelentős útszakaszt adnak át Szerbiában

  Szombaton megnyílik az Észak-Macedónia és Görögország felé haladó 10-es közúti folyosó szerbiai szakaszának déli ága a Grdelica-szoroson keresztül.

  Ez egy olyan esemény, amelyről az ország évtizedeken át álmodott, hiszen az autóutak összekötik az országot a régióval. A 10-es korridor az egyik legfontosabb európai közúti folyosó, amely összeköti Szerbiát Magyarországgal, Ausztriával, Szlovéniával, Horvátországgal és Görögországgal is.

  A 10-es korridor Grdelicánál az egyik legfontosabb európai közúti folyosóForrás: Shutterstock / Készítette: Dmitrijs Kaminskis

  A Grdelicán áthaladó út mindössze 26 kilométer hosszú, mégis hatalmas kihívást jelentett a mérnököknek és a kivitelezőknek. Az útvonalon 36 híd és két, modern megoldásokkal ellátott hosszú alagút - a Predejane és a Manajle - található.

  Azoknak, akik a görög tengerpartra tartanak majd a nyáron, vagy azoknak, akik Észak-Macedónia felé veszik az irányt, ezentúl egyetlen kilométer miatt sem kell már letérniük az autóútról. Biztonságosabb és gyorsabb lesz az útjuk; Belgrádtól a macedón határig három és fél óra alatt el lehet jutni.

  Szerbiában megkezdik a munkálatokat a Preljina–Požega autóúton is. Egy 36 kilométeres szakaszról van szó, melynek egyharmadát hidak alkotják majd, a tervek szerint a munka két és fél éven át fog tartani. Továbbá kilátásban van a Bosznia-Hercegovina felé tartó Racsa–Kozmadamján (Sremska Rača–Kuzmin) és a Pojate–Preljina szakaszon végzett munkálatok kezdete is. Ezáltal 120 kilométeres szakaszon autóút összeköttetést teremtenek Belgrád és Čačak között - áll a vajdasági Magyar Szó napilap hírében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!