Komoly ráncfelvarrást terveznek a dinnyésháti Álomparton

A tervek között szerepel a Tisznánához tartozó dinnyésháti strand, és a rajta lévő épületek felújítása, elektromos sorompót kap a kapubejáró, illetve felfrissül a terasz, a színpad, a sétány, a kézi komp, illetve a szabadtéri főzőhelyek is. Ezen kívül kicserélik a kandelábereket és az információs táblákat, fákat ültetnek, plusz építenek játszóteret, napozószigetet és egy fedett rendezvényteret is. Megújulnak a mosdók és a vízi mentő torony, valamint kialakítanak egy információs pultot is. A büfé választékát is növelni szeretnék, írja a Turizmus.com.

Tisza-partForrás: Zsubio/Pixabay

Kiépítenek egy térfigyelő rendszert és rendbe hozzák a strandon körbefutó sétányon található három fahidat is. Ezen kívül bővíteni fogják a csónakkikötőt is, mely jelenleg majdnem teljes kihasználtsággal működik, mobil stégrendszert telepítenek a kikötőbe és a kikötő medencéből is kikotorják az iszapot. Egy új építésű recepciós épületben lehet majd jegyet venni a strandra és a csónakkikötőbe is, ugyanitt egy ajándékboltot és egy bringa tárolót is nyitnak.

A gát védett oldalán egy kilátó is épül, ahonnan a Tiszára lehet majd rálátni. A kilátóban felvonó is lesz a mozgássérültek számára. Ha minden jól megy, akkor 2019 végéig befejeződik az összes építés és átalakítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek