Nagy lendülettel szépítik a Tisza-parti strandot Adán

Gőzerővel dolgoznak a Tisza-parti strand szépítésén és fejlesztésén a vajdasági település lakosai Adán. Már most hangulatos kirándulóhellyé varázsolták a folyópartot, és a nyári idény kezdetére további kisebb fejlesztéseket terveznek.

 

A mólók is a helyükre kerültekForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Basic

A napokban lezajló munkák előtt tragikusan nézett ki a strand, rengeteg szemét volt szétdobálva, lehullott gallyak hevertek mindenfelé. A hét elején lekaszálták a füvet, összeszedték a hulladékot és a nemrég készült, szinte új padioat is kihelyezték, így ma már rendezett és szép környezet várja a kirándulókat.

A mólók is a helyükre kerültek, amik remek helyszínt adnak a kikapcsolódásra, továbbá a zuhanyozók és a csapok is elfoglalták nyári helyüket. A június 15-i idénynyitó előtt még kihelyezik az öt nádtetős napernyőt is a padok mellé és a tervek szerint a strandra további tíz ilyen napernyőt tesznek.

Rendbe teszik a játszótereket is: a törött részeket megjavítják, hogy a kisgyermekes családokat méltó körülmények közt fogadják. A fürdőidényre a vízparti kávézók is egész napos nyitvatartással várják a vendégeket. Mivel sokan látogatnak el a strandra, a parkolóhelyek bővítésére szintén időt és pénzt szánnak, hamarosan 50 méterrel nagyobb helyet biztosítanak a járműveknek.

A turistákat egész nyáron tisztaság és rendezett szabadtéri strand várja Adán, ugyanis a fürdőidény alatt a takarítók minden nap összegyűjtik a szemetet – írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek