Rollerfelvonulás lesz Veszprémben a hétvégén, majd jön a folytatás is

Június 1-jén utcára vonulnak a rolleresek Veszprémben, majd a nyár során Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon és Budapestenis megrendezik a Rolling Day névre keresztelt eseményt, hogy felhívják a figyelmet az alternatív, környezetkímélő közlekedési eszközök használatára, és az ezekkel való balesetmentes közlekedésre. A rendezvénynek saját indulója is lesz, ami az UP! frontembere, Újvári Péter szerzeménye, aki egyben a rendezvény főszervezője is – áll az esemény közleményében.

RollerfelvonulásForrás: Rolling Day

A szervezők a rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak.

Más európai országokban már jelentősen elterjedt az alternatív közlekedés: Berlinben például tízezer elektromos roller van, Párizsban körülbelül ötezer, Budapesten pedig egyelőre csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon – vélik a szervezők.

A rendezvény egyik célja, hogy ezeket a kétkerekű járgányokat népszerűsítse, hiszen praktikusak, a használatuk egyszerű és környezetkímélő. A közelgő felvonulás célja az is, hogy felkészítsék a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek