Szerdától bérelhető e-rollerekkel lehet csapatni Budapesten

Május 1-től a budapestiek is igénybe vehetik a Mol Bubi közbringa új konkurenciáját, a Lime-ot. Az egy hónapja általunk is megénekelt Lime elektromos rollereket kínál, amiket első körben a budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain, illetve a közeli kijelölt területeken lehet majd használni.

A kéthónapos, június 30-ig tartó tesztidőszakban 200 roller lesz elérhető.  

A buliban amúgy a főváros is benne van a Cities4People K+F projekt keretében. Ugyanis az e-rollerek a cég közleménye szerint új alternatívát kínálnak a városi közlekedésben, de legalábbis a legtöbb időt igénybe vevő első és utolsó kilométer megtételében (pl. otthonunk és a közeli megálló/állomás között). Tóth András (ld. a képen), a Lime hazai képviselője így szólott:

A budapesti városvezetéssel együttműködve azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk az olyan városi kihívásokra, mint például a forgalmi dugókkal terhelt közlekedés. A Lime elektromos rollerjei szórakoztató, okos és kényelmes alternatívát jelentenek a városon belüli, rövidebb utak megtételére, hozzájárulva ezzel a városi élet minőségének javításához.  

Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.Forrás: Lime

Megemlítik, hogy Budapesten egyre több a közlekedő és persze az autó is: csak az elmúlt öt évben 106 ezerrel több kocsi furikázik az utakon. Emiatt egyre több a dugó, szükségessé váltak az okos és gyors megoldások.

A fent említett Cities4People projektről azt írják, az Európai Unió támogatja, lényege, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat találjon. Jelenleg Budapesten, Hamburgban, Isztambulban, Trikalában és Oxfordshire-ben kísérleteznek a projekttel.

Végül következzen a lényeg: hogyan használhatjuk a Lime-ot? Egy appot kell letölteni az okostelefonra, ezzel megkereshetjük a hozzánk legközelebbi szabad rollert, majd egy gombnyomással feloldhatjuk. Ha kirollereztük magunkat, félreállunk, leparkolunk, és kész. Az egyszeri kioldási költség 250 forint, a használat percdíja 50 forint lesz. A karbantartást a cég végzi majd.

Végül egy fontos dolog: a Lime arra kér minden felhasználót, hogy hordjon bukósisakot a rollerezés közben!  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek