Bérelhető e-rollerekkel törne Budapestre a Lime

Az elektromos rollereket bérbeadó Lime Budapestre érkezik, ez derült ki Paloma Castro Martinez, a cég nemzetközi kommunikációs igazgatója előadásán a SMART X konferencián. Martinez itt elmondta, a Lime küldetése, hogy gyors, egyszerű és fenntartható alternatívát nyújtson a városi közlekedésre. Ezt elektromos rollerekkel teszik meg, amik enyhíthetnek a dugókon, a légszennyezésen és a parkolási nehézségeken. Hozzátette:

Hamarosan csatlakozunk Budapest kiváló „Városok az emberekért” kezdeményezéséhez, amelynek részeként – egyelőre tesztüzemben – elindítjuk elektromosroller-szolgáltatásunk, és mindent megteszünk azért, hogy szolgáltatásunkkal megkönnyítsük a fővárosiak életét.  

Elmondta még, hogy megkeresték a hatóságokat és a döntéshozókat is (talán némileg tanulva az agresszíven terjeszkedő, bár kétségkívül hasznos Uber hibájából). Martinez bízik benne, hogy egy év múlva már sok embert fog látni Budapesten Lime-rolleren gördülni (ezt már januárban lehetett sejteni).

A Lime rollerei.Forrás: Lime

A Lime világszerte több mint 100 városban van jelen. E-rollerei beépített GPS-szel és automata zárral rendelkeznek. A felhasználóknak csak telepíteniük kell a telefonjukra a Lime alkalmazását, amivel megtalálják a hozzájuk legközelebbi rollert, amit mobiljukkal feloldhatnak és használatba vehetnek.

A rendszer nagy előnye, hogy dokkolóállomások nélkül üzemel, a rollereket bárhol fel lehet venni vagy le lehet tenni. Az e-rollerek biztonságosak, maximum 25 km/órás sebességre képesek, tölthető az akksijuk, amiket a Lime munkatársai gyűjtenek be és töltenek fel éjjelente.

A közlemény megemlékezik a Lime történetéről is. A Lime 2017-ben indult, azóta Varóstól Bécsig, Zürichtól Berlinig működik 20 európai ország városaiban, de más kontinenseken is megjelent már. Az e-rollerek mellett kerékpárok is vannak a flottájában. Célja a városi mobilitás elősegítése, új közös kultúra építése, befogadó városok létrehozása. Felhasználói ​​eddig 26 millió Lime utazást bonyolítottak le.

Érdekesség, hogy pár napja írtunk arról a kezdeményezésről, ami bérelhető rollerekkel pakolná meg a finn főváros, Helsinki legnagyobb kerületét. Annyiban különbözik az a projekt, hogy dokkolóállomásokról lehetne elvinni a kis járműveket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek