Lehet, hogy Budapesten is lesz elektromosroller-megosztó szolgáltatás?

Úgy tűnik, hogy hamarosan újabb elektromos járművek hasítanak majd a magyar főváros utcáin. A g7.hu értesülései szerint lehetséges, hogy az amerikai Lime cég terjeszkedni fog Magyarországon is, biztosat azonban egyelőre még nem lehet tudni.

A Lime nemcsak rollerekben, hanem biciklikben is utazikForrás: Lime/www.lime.app.box.com

A Lime márkanév egy San Franciscó-i vállalat tulajdona, a cég alapszolgáltatása a közösségi kerékpármegosztás. Az elektromos rollerek megosztása azonban egy kicsit másképp működik, mint a bringáké, ez utóbbiaknak ugyanis nem építenek dokkoló állomásokat, hanem az utcán parkolnak a járgányok - ebből a cégnek volt is már vitája San Francisco városának vezetésével. A rollerek ugyanis annyira népszerűvé váltak, hogy végül már a lakók tiltakozni kezdtek az otthagyott járművek miatt, hasonló problémák pedig Berlinben is felmerültek.

A Lime rollerre bárki felpattanhat, Amerikában általában 1 dollárt kell fizetni az applikációhoz regisztrált hitelkártyáról, hogy kioldódjon a zár; a használat percenként 15 centbe kerül. A rollerek végsebessége 25 km/h, egy töltéssel körülbelül 60 kilométert tudnak megtenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek