Hatalmas bélyegek kerültek a fenyvesi aluljáróba

  Még ki se hűlt a billentyűzetünk azon hír megírása után, hogy megszépült a budapesti, Mexikói úti aluljáró, már itt is a következő hír: Balatonfenyves is beállt a sorba. A MÁV közleménye szerint sok megkeresést kapnak, hogy helybéli civilek kicsinosítanák a vasúttársaság felületeit.

  A kifestett fenyvesi aluljáró.Forrás: MÁV

  A MÁV szerint ők ilyenkor mérlegelik esztétikai szempontok alapján, és ha ezek szépítik az aluljárókat, engedélyezik őket.  

  Ilyesmi történt Balatonfenyvesen, ahol a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tervei nyerték el a vasúttársaság tetszését. Az átfestett falakra vízben úszó bélyegek, képeslapok kerültek, ezeken a régi állomás és a kisvasút is szerepet kap.

  Kiderül az is a közleményből, hogy az említett tárnoki csapat nagy spíler az aluljárók terén. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több gyalogos alagutat rendbe tettek a MÁV jóváhagyásával. A MÁV hozzáteszi, két éve zajlik az aluljárók újrafestésére irányuló program, nemrég fejezték be az említett Mexikói úti, valamint sülysápi alagutak átfestését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!