Látta már a kiszínezett Mexikói úti aluljárót?

Húsvétra készült el a Mexikói útnál lévő és a sülysápi aluljáró festése, nyár elejéig a hűvösvölgyi és az Üllői út vasúti híd lábához tartozó betonelem is megszépül – írja közleményében a MÁV utalva a Színezd Újra! kampányának folytatására.

Mexikói úti aluljáróForrás: Ildikó Fülöp /MÁV

A Mexikói úti aluljáróban a 2018-as pályázat egyik győztese Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a napokban. A sülysápi aluljáróban pedig gyönyörű növények és virágok pompáznak, így már az év 12 hónapjában tavaszi hangulat várja az ott átkelőket.

Forrás: Ildikó Fülöp /MÁV

A MÁV két éve indította el az aluljárók újrafestését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! Alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok. Tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére, de már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva.

Sülysápi aluljáróForrás: Ildikó Fülöp /MÁV

Mivel utóbbira is "sok gyönyörű pályázat érkezett, úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is új faldekorációt kap". Bicskén és Mendén még tavaly novemberben elkészült a gyalogos aluljárók újrafestése, a többit most tavasszal fejezik be.

Forrás: Ildikó Fülöp /MÁV
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek