Sokkal tisztább kocsikat ígér a MÁV

Régóta az egyik legnagyobb MÁV-ot sújtó kórság a személykocsik sokszor vállalhatatlan higiéniai állapota. A vasúttársaság 2019. április 24-én ezért kiadta közleményét, miszerint fokozzák a figyelmet e téren. Így fogalmaz a közlemény:

Az utasoktól érkező, a kocsik szennyezettségére vonatkozó észrevételek miatt a MÁV elnök-vezérigazgatója utasítást adott ki, mely szerint fokozott figyelmet kell fordítani a kocsik külső és belső tisztítására a megfelelő szolgáltatási színvonal biztosítása és a komfortérzet javítása érdekében.  

Nyárig ezért minden személykocsi üléskárpitját,függönyét és padlószőnyegét vegyszeres kárpittisztításnak veti alá, és a külső mosásra is jobban odafigyelnek. Kéthetente emeltszintű tisztítást is elvégeznek majd és ezen nagyobb figyelmet fordítanak az ülések, fejtámlák, csomagtartók, ablakok, lépcsők, oldalfalak, szemetesek és a padlóz tisztán tartására. A kapaszkodókat, kilincseket és a mosdókat továbbra is naponta fertőtlenítik.

Takarítás a MÁV vonatán.Forrás: Ildiko Fulop/MÁV

Április közepén Nagykanizsán modern és környezetbarát mosócsarnokot helyeztek üzembe, így a külső mosásra is nagyobb hangsúlyt fektethetnek. Eddig kézzel mosták a vagonokat mintegy másfél óra alatt, most 2-3 perc lesz ugyanez a folyamat. Így napi 70-80 kocsit is le tudnak csutakolni. Ilyen gépi mosók üzemelnek még Budapesten a Keleti pályaudvaron és Istvántelken, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szentesen és Szombathelyen is. A MÁV új gépi mosók építését is tervezi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek