Rekordhamar elkezdődik a balatoni szezon a MÁV-nál

Jó pár tavaszi változtatást hajt végre a MÁV a vasúti menetrendben április 7-től – közölte a társaság kedden. Azt írják, a lényegesebb módosítások a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza, a Budapest–Győr, a Székesfehérvár–Szombathely, a Székesfehérvár–Pusztaszabolcs és a Budapest–Kelebia vonalakon lesznek.

 

De a legjobb hír a MÁV szerint az, hogy április 27-től előszezoni vonatokat állítanak forgalomba a balatoni vonalakon.  

A MÁV szerint még soha nem indult ilyen korán a vasúti turisztikai szezon. A Budapest–Tapolca vonalon jelentős sűrítés lesz tapasztalható, egyes vonatok a szombati, vasárnapi, ünnepnapi menetrend helyett minden nap járnak majd. A déli parti (nagykanizsai) vonalon új előszezoni vonatot indítanak a Déli pályaudvarról Fonyódra, ez június 14-ig munkaszüneti menetrend szerint jár, Fehérvárig csak Kelenföldön áll meg, majd egyre sűrűbben. Változik a keszthelyi vonatok menetrendje is, lesz olyan személyvonat, ami sebessé alakul. Balatonszentgyörgyre is indul majd új sebesvonat.

A balatonfüredi vasútállomás.Forrás: © Fülöp Ildikó/MÁV

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vonalon új InterCity is indul Sóstó IC néven, egészen Záhonyig. Ez iskolaidőszakban, péntekenként és vasárnaponként jár majd. Egyesítenek két sebesvonatot is, az egyesült sebesvonat június 14-ig péntekenként jár majd a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között (a vonat Ceglédig Zuglóban, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen, onnan minden állomáson és megállóhelyen megáll).

A kelebiaivonatok április 7-től december 7-ig a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. Részben a 3-as metró déli részének felújításával is indokolja ezt a MÁV. Változás még itt, hogy a 340/341 számú Belgrád nemzetközi gyorsvonat nem közlekedik Budapest-Keleti és Kelebia között. Cserébe a kiskunhalasi vonat fog Kelebiáig járni.

A Dunántúlon apróbb változások lesznek, például napi egy győri vonat Bicskén is megáll, a Szombathely-Győr vonalon Győr-Gyárvárosban is megállnak a vonatok, javítanak a csatlakozásokon, illetve a komforton is, mivel Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között korszerű Desiro motorvonatok járnak majd.

Részletes, órára-percre lebontott időpontokat nem írtunk, azokért érdemes a menetrendi keresőben turkálni.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek