Pécsre vonatozók figyelem, változás közeleg!

Folytatódik a Kelenföld és Érd-felső közötti vasúti felújítás, azonban április 1-től már a régiúj útvonalon roboghatnak a szerelvények - írja a MÁV közleménye. A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon ugyan még módosított menetrend lesz érvényben április 18-ig, de mind az elővárosi, mind a távolsági vonatok visszatérnek.

Ami külön jó hír a Pécsre utazóknak, hogy az InterCity (IC) utasainak nem kell többé vonatpótló buszra szállniuk. 

Figyelni kell a jeggyel és bérlettel is, ugyanis sem a BKK, sem a Volán járatain nem fogadják el a környéken a MÁV-bérletet a helyzet helyreállása miatt. A pécsi IC-k a Keleti pályaudvarról 10 perccel korábban, minden páratlan óra 35. percében indulnak. Az érkezésükre is számítani kell plusz tíz percet, de ez elvileg nem érinti a Pécsre érkezést és Pécsről indulást.

.Forrás: MÁV

A Budapest–Baja közötti Gemenc és Sugovica expressz 15 perccel indul korábban, 15 és 17 órakor. A budapesti érkezésükkel is 10-15 perces késéssel kell számolni. Az elővárosi vonatok közül az S40/S42-esek a Déli pályaudvarról 10 perccel korábban, minden óra 45. percében, illetve délután minden óra 25. percében indulnak. A százhalombattai személyvonatok menetrendje is módosul.

Ezen felül a Déli pályaudvarról 18:45-kor új vonat indul Dombóvárra, csatlakozást biztosítva Pusztaszabolcson a 20 órakor Dunaújvárosra induló személyvonathoz. A Dombóvárról 4:10-kor induló vonat Budapestre 15 perccel később érkezik, Érden, Érdligeten, Barosstelepen, Budatétényben és Budafokon is megáll. Apróbb módosulások, 5 perces késések is lehetnek a kapcsolódó vonalakon is, valamint a vonatok a felújítás alatt lévő szakaszokon lassabban közlekednek.

A Kelenföld–Százhalombatta–Pusztaszabolcs halad előre, 2020 végére lehet kész a projekt. Ezután több szakaszon akár 160-nal is repeszthetnek majd a vonatok, valamint több állomást és megállót felújítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek