Május elsején nyílik a Tisza-tó első kutyabarát szabadstrandja

Május elsején nyílik Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti szabadstrandon egy újabb kutyabarát hely, amely az ország keleti részének első négylábúakkal közös, vizes élményszerző helye lesz.

Forrás: RAPHYE ALEXIUS / AFP

Eddig nagyon hiányos terület volt a kutyás vízparti fürdőzés az ország keleti felében. Tiszafüred azonban felismerte a jogos elvárást, így május 1-én egy hivatalos ünnepség keretein belül megnyílik az első kutyabarát fürdőhely a Tisza-tónál - írja a Kutyabarát.hu, amelynek weboldalán az összes hazai kutyás fürdőhelyet térképpel együtt is megtaláják. 

Az önkormányzat által fenntartott tiszafüredi szabadstrandon mintegy 150 méter hosszú partszakaszt és egy 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki a kutyásoknak. A működtetéshez megkaptak minden engedélyt, köztük az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását is.

Forrás: JAAP ARRIENS / AFP
Jó tanácsok és kis nyári etikett kutyával utazóknak
Egyre több lehetőség nyílik itthon is kutyával utazni, megszállni vagy étterembe menni. De nem mindegy, hogy élünk vagy visszaélünk az új lehetőségekkel. Cikkünkben csokorba szedtük a négylábúval közös nyaralás fontosabb pontjait, hogy csupa kellemes élménnyel teljen a közös nyaralás. Olvasson tovább!

Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni az ingyenesen látogatható partszakaszra, amelynek feltétele az is, hogy az állatok érvényes oltási igazolvánnyal rendelkezzenek. A május elsejei hivatalos megnyitó után dr. Varga Károly gyerekorvos és segítőkutyája, Rex tart közös bemutatót, amelyet aztán kutyaszépségverseny követ. A programot végül a kutyák és gazdáik közös csónaktúrája zárja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek