Íme a világ első műanyag hulladékból készült kerékpárútja

  A napokban adták át a hollandia Zwolléban a világ első műanyag-hulladékból készült kerékpárútját. A 30 méteres bicikliút mintegy 200 ezer műanyagpohárnak vagy 500 ezer műanyagpalacknak megfelelő hulladékból készült.

  A világ első hulladékból épült kerékpárútjaForrás: Plastic Road

  A kísérleti jelleggel átadott utat speicális érzékelőkkel szerelték fel, amely adatokat gyűjt annak teherbírásáról, hőmérsékletéről és tartósságáról. Ennek köszönhetően ez bolygónk első okos kerékpárútja is egyben.

  Ez egy hatalmas lépés a fenntartható, jövőképes utak megvalósítása felé. A PlasticRoad koncepciójával az utak 70 százalékkal gyorsabban megépíthetőek, mint a hagyományos módszerekkel, élettartamuk pedig legalább kétszer-háromszor nagyobb. Emellett az előállításuk kevesebb negatív hatással bír a környezetre, és a szén-dioxid kibocsátása is elenyésző - írja  a PlasticRoad közleménye alapján a Sokszínű Vidék.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!