Olasz táncosok ropják a hétvégén Várpalotán

  A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti.

  Bologna városában leszámolnak a bolognai spagettivelForrás: pixabay.com

  Már péntek délután érdemes ellátogatni a városba, hiszen 17 órakor látványos zászlóforgató bemutatóval nyitják meg a rendezvényt. A vendégeket ínyenc olasz falatok is várják: megkóstolhatják például az Olive ascolanét, az eredeti parmezán sajtot, az érlelt olasz sonkát, de az olasz bor, édesség és kávé sem marad ki a kínálatból.

  Az esti órákban a zenés mulatozásé lesz a főszerep. 18 órától a Gianluca Pieragostini és a DHAMM Zenekar koncertezik a Várudvarban, majd az Ortenzia Néptánccsoport és a Cserregő Néptáncegyüttes szórakoztatja a közönséget, 20:30-kor pedig a Mendelssohn Zenekar húsvétváró koncertje zengi be Várpalotát.

  Szombaton az egész családnak érdemes kilátogatni a rendezvényre, a tíz órakor kezdődő Számszeríjász bemutató a gyerekeknek is érdekes program lehet, fél 11-kor pedig egy izgalmas Olasz-Magyar Íjászversenyt is végigkövethetnek. A délutáni Vigyázat, Vadnyugat! – Szegedi Miniszínház gyermekelőadással a kicsiknek kedveznek, de ezen a napon sem maradnak el a felnőtteknek szóló kulturális programok és zenés mulatozások.

  A kísérőprogramok közül kipróbálhatják a hegedűkészítést, tanulhatnak a cipészmesterségről, érdekességeket hallhatnak az olasz hajviseletről és kávéfőző bemutatón is részt vehetnek. A gépjárművek szerelmeseit Ferrari modellautó-kiállítás, Ferrari tesztvezetés, valamint Alfa Romeo Club Évadnyitó Találkozó és Kiállítás fogadja – írja a Bakony-balaton.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!