Húsvéti ajándéknak is beillik a legújabb mohácsi attrakció

Ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata, a Mohács I. névre keresztelt vízi járművet 2019. április 15-től próbálhatják ki az utasok és a hajórajongók. Mohács régi álma valósult meg a hajó beszerzésével, mert így részletesebben bemutathatják a település körüli természeti környezetet, a Gemenctől a Béda-Karapancsa tájegységig - olvasható az MTI oldalán.

Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálataForrás: Facebook / Mohács Város Önkormányzata

A hajó - kialakításának köszönhetően - a kirándulásokon túl, kulturális és vállalati rendezvények, tréningek számára, tanulmányi kirándulások, valamint 10-15 kerékpár szállítására is alkalmas. Míg itthon április 15-től közlekedik a hajó, addig a határon túli utazás várhatóan 2019. június 1-től kezdődik el.

A tervezett kiránduló útvonalak a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig terjednek, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet.

Az óránként 40 kilométeres sebességű hajót a fővárosi Magyar Kikötő Zrt. magyar mérnökei tervezték, kivitelezésében több mint 20  magyar szakember vett részt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek