Veszprémben ismét tekeregni kezd a tavasz

A Tavaszi Tekergő programszervezőinek nem titkolt szándéka, hogy rávegyék a város lakóit és a Veszprémbe látogatókat, hogy friss szemmel tekintsenek az utcákra, épületekre, melyek mellett nap mint nap elrohannak. A 2019. április 13-i, egész napos tavaszünnepen sietség nélkül, csak úgy könnyedén, pihenésképpen vagy szórakozásból sétálhatnak végig, azaz „tekereghetnek" az ismert helyeken, ahová a programok szólítják őket.

A kép a 2018-as VeszprémFeszt alkalmából készültForrás: © 2011 legjobbpillanat.hu/Takács Enikő & Horváth Ric / Veszprém / Facebook.com

A szabadtéren és a kiállítóhelyeken zajló események reggel 10 órától 17 óráig folyamatosan várják az érdeklődőket. Az Óváros téren a hangulatot már 9 órától a termelői piac határozza meg, ahol helyi és környékbeli termelők árusítják egyedi termékeiket, kézműves tárgyaikat, élelmiszereiket – olvasható a rendezvény weboldalán.

Az Óváros térről kiindulva kisvonattal is bejárhatják a várost. A szerelvény egész nap közlekedik. Lesz kreatív séta a Veszprémi Várba, ami 14:30kor indul, és városnéző programokat is szerveznek, amikre regisztráció után korhatár nélkül bárki ingyenesen jelentkezhet. A séta közben játékos, fejlesztő feladatokra kell számítani.

Forrás: Veszprém / Facebook.com

Kisgyerekekkel is érdemes 10 órára a Polgármesteri Hivatal előtti térre érkezni, a Kabóca Bábszínház itt mutatja be a Mamlasz király krónikája című előadását, de aki mégis lemaradna, délután 16 órai kezdettel is megnézheti. A Kabóca Játéktéren a veszprémi bábszínház művészei különböző játékos meglepetés-programokkal szórakoztatják a gyerekeket.

Ezen a tavaszi napon ingyenesen lehet majd belépni a Hősök Kapuja Látogatóközpontba, a Tűztorony, az Érseki Palota, a Gizella- és a Szent György-kápolna pedig 50 százalékos kedvezménnyel látogatható. A Szaléziánum Érsekségi Látogatóközpont 11 és 15 órakor, a Szent Mihály Bazilika Főszékesegyház 11.30 és 15.30-kor ingyenes tárlatvezetést nyújt. A Szaléziánum előtt ingyenes gyertyamártó foglakozásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Forrás: Veszprém / Facebook.com

Idén is izgalmas alkotási lehetőségek várják a látogatókat a Művészetek Háza Veszprémben. Kiállítóhelyeik egész nap ingyenesen látogathatók. A „kalandtúra a szabad alkotás jegyében" című programban alkotópontok lesznek. Az elkészült alkotások hazavihetők. Az állomások teljesítése után kapott pecsétek összegyűjtéséért pedig ajándék jár. Ha még több programpontra és veszprémi titokra kíváncsiak látogassanak el a Tavaszi Tekergő oldalára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek