Rengeteg kisállat, kölyök és fióka várja a látogatókat az Állatkertben!

Bár az intézmény az év minden napján látogatható, a március 15-i hosszú hétvégével indul el az új szezon a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

Orángután kölykök, gorilla bébi, kiselefánt, zebracsikó és sörényes hangyász kölykök is láthatóak az állatkertben, illetve az ősszel született, különleges aranyhasú mangábé kölyök is szépen növekszik. És ez még csak a lista eleje!

Rengeteg kisállat van most az Állatkertben!Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert/Facebook

Az erszényeseknél kicsit bonyolultabb a helyzet, de több állatról is tudják a gondozók, hogy egy apró utódot dajkál – három nőstény Bennett-kenguru erszényéből már rendszeresen kikukucskálnak az apró állatkák, áll az Állatkert sajtóközleményében. A cseperedő kisállatokon kívül sok olyan is van, amelyik már idén született, többek között az ázsiai vadkutyáknál és a vízidisznóknál is jöttek világra utódok.

Változások is lesznek, többek között az óriásvidráknál, ugyanis az egyik nőstényt egy visszatelepítési program keretében Argentínába szállítják. A Cápasuliba egy újabb faj, fehérúszójú szirtcápa érkezik majd, de jönnek újabb ráják is.

Rengeteg lesz a program idén is az Állatkertben. Folytatódnak például a Zenés Állatkerti Esték, és naponta szervezik a Légy ott! programot is, amelyik az állatok életének legizgalmasabb pillanatait mutatja be. Átalakítják a belépődíjakra vonatkozó kedvezmények rendszerét is, és április 1-től nagyobb kedvezményt kapnak a pedagógusok és a családok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek