Közeledik a legtavasziasabb budapesti fesztivál

Áprilisban ismét megrendezik a fővárosban a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivált, a központi helyszín a Vigadó tér környéke és a Duna-korzó lesz.

Április 5. és 28. között új helyszíneken várja a látogatókat a vásár. A Vörösmarty tér felújítása miatt költözik a rendezvény, ami azt is jelenti, hogy nem egy, hanem kapásból négy helyszínen lehet majd körülnézni. Bár a központi helyszín a Vigadó tér környéke és a Duna-korzó lesz, a Fővám téren, a Deák téren és a Városháza parkban is állítanak fel pavilonokat, írja a Turizmus Online.

Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális FesztiválForrás: Budapest Spring Fair/Facebook

Mivel az esemény amolyan kettő az egyben rendezvény, ezért amellett, hogy rengeteg kézműves tárgyat lehet majd látni, megcsodálni és megvásárolni, lesz rengeteg program is a kínálatban. A Duna-korzón felállított színpadon koncertek, népzenei és néptánc bemutatók, valamint iparművészeti bemutatók válják majd egymást.

A Városháza parkba elsősorban a gyerekekkel érkezőkre számítanak: a kicsiknek szóló előadások előtt, után és alatt be lehet majd térni a kézműves játszóházba, ahol húsvéti ajándéktárgyakat és játékokat lehet készíteni. A húsvéti tematika egyébként is jellemző lesz a programokra, hisz az ünnep környékén tojásfestők és tojáspatkolók is bemutatják majd a mesterség fogásait, és a kézművesek pavilonjában is lehet a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó termékeket kapni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek