Nincs még hír Tóbiásról, a híres gemenci fekete gólyáról

Már jelt adott magáról Zoltán, a jeladóval felszerelt, gemenci fekete gólya, ám a híres gólyapárról, Tóbiásról és Sáráról még nem érkezett hír. A Tóbiás érkezését legpontosabban megtippelők ajándékot is nyerhetnek, de egyelőre még semmit sem lehet tudni sem róla, sem párjáról.

Forrás: Gemencz Zrt.

A fekete gólyapár bekamerázott fészke egy darabig üresen állt, ám tegnap délután egy fiatal hím gólya landolt benne, áll a Gemenc Zrt. sajtóközleményében. A tapasztalok alapján a hím gólyák mindig egy kicsit korábban érkeznek Gemencre, hogy megkeressék a költéshez legalkalmasabb helyet. Valószínűleg ez a fiatal gólya is ezért érkezett, hacsak nem ő maga Tóbiás. Bár előfordulhat, hogy elvesztette azonosító gyűrűjét, a tapasztalt megfigyelők a csőr jellegzetes alakjából is tudják már azonosítani a madarat - ez alapján azt mondják, hogy a fészek igazi tulajdonosára még várni kell.

A szakemberek, a nemzeti park munkatársai és a neten az eseményeket nyomon követő rajongótábor is nagyon bízik abban, hogy néhány napon belül megérkezik az idén 20 éves Tóbiás, aki az egyik legöregebb ismert, vadon élő fekete gólya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek