Virgonc kis muflonbárányok várják a látogatókat a vadasparkban

  Egy egész csapat muflonbárány jött világra a Budakeszi Vadasparkban.

  A Budakeszi Vadasparkban már negyven éve élnek muflonok. Magyarország egyetlen vadjuhféléje, nem utolsósorban bársonyos bundája miatt, az egyik legnépszerűbb a vadasparkokban megtekinthető állatfajok közül, áll a Budakeszi Vadaspark sajtóközleményében.

  A kis muflonok a tavasz elején születtekForrás: Budakeszi Vadaspark

  Idén tavasszal öt új kisbáránnyal gyarapodtak a vadasparki muflonok. Mivel a muflonok kitűnő egyensúlyérzékkel rendelkeznek, a bárányok már fél órával születésük után lábra álltak és követték anyjukat. A bárányok kizárólag anyatejjel táplálkoznak, a nyájba is szinte azonnal beilleszkedtek: a többi muflon jellegzetes „füttyentéssel" figyelmezteti az apróságokat az esetleges veszélyekre.

  Bár a muflonok eredetileg Korzikáról származnak, Magyarországon és Európa más országaiban is megélnek. Jellemzően magashegységekben lehet velük találkozni, de elszórtan az alföldi területeken is előfordulnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek