Néhány hetes medvebocsot találtak az adriai főúton

  Kedden reggel egy apró, alig egy hónapos és mindössze két kilós barna medvebocsra lettek figyelmesek az autósok a horvátországi adriai főúton, a Karlovac–Rijeka közötti szakaszon. A medvekölyök egyedül üldögélt az aszfalton, az anyját nem találták a közelben – írja a horvát Vijesti.rtl.hr.

  A kis medvebocs a Zágrábi ÁllatkertbenForrás: Facebook / Zoološki vrt grada Zagreba

  Miután a járókelők felfigyeltek a magára hagyott medvebocsra, azonnal értesítették az állatorvosokat, akik a helyszínen megállapították, hogy a kölyök nem sérült meg, makk egészséges. A szakemberek megpróbálták felkeresni az anyját, de sajnos sikertelenül, ezért nem tudták visszaengedni a szabadba.

  A medvebocs jó kezekben van, de sorsa még kérdésesForrás: Facebook / Zoološki vrt grada Zagreba

  Egyelőre a Zágrábi Állatkertben helyezték el, ahol jó kezekben van, és megfelelő gondoskodást kap. Arról egyelőre nem döntöttek, hogy hol lesz az árva bocs végleges lakhelye. A gondozói annak örülnének a legjobban, ha megtalálnák a módját, hogy visszaengedhessék a természetbe. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!