Magyarország a 28. helyen áll a legbiztonságosabb országok listáján

A New York-i Global Finance magazin megjelentette a legbiztonságosabb országok listáját, amelyen Magyarország 28. helyen végzett a 128-ból. Ugyanezen a listán 2017-ben a még a 15. helyen álltunk.

Turista a Parlament előttForrás: Shutterstock / Készítette: frantic00

Ezzel megelőztük a 65-ik helyen álló Amerikai Egyesült Államokat és két szomszédos országot is, az 58. helyen álló Szerbiát és a 33. Romániát. Ausztria viszont sokkal jobb helyezést ért el, az 5. legbiztonságosabb országnak tartják. A szintén szomszédos Szlovénia 12. lett, Horvátország pedig 22. a listán. A teljes listát itt találja.

A magazin az eredmények összesítésekor három tényezőt vett figyelembe: a békés állapotot, a személyes biztonságot és a természeti katasztrófák jelentette kockázatot. A lap szerint érdekes adat, hogy a lista élén főként a fejlett gazdasággal és egészségügyi rendszerrel rendelkező európai országok szerepelnek, amiből arra következtettek, hogy a fejlett gazdaság csökkenti a katonai összetűzés és a családon belüli erőszak kockázatát. 

Vannak azonban kivételek is, hiszen az USA, fejlett gazdasága ellenére a lista közepén helyezkedik el. Ennek egyrészt az az oka, hogy az országban magas a gyilkosságok aránya, de az Egyesült Államokban valamivel magasabb a természeti katasztrófák jelentette kockázat is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek