Ezek a légitársaságok a legbiztonságosabbak 2018-ban

Sosem volt még ilyen biztonságos gépre ülni. Az elmúlt év a repülés történetében az eddigi legbiztonságosabb lett, ami különösen szép eredmény azért, mert úgy tűnik, egyben a legforgalmasabb is volt.

Az utasok pontos száma ugyan még nincs meg pontosan, mégis ez tűnik a legésszerűbbnek: az elmúlt évtizedekben ugyanis évről-évre stabilan növekedett a légiforgalom szerte a világban. 2016-ban összesen 3,7 milliárd utas repült – írja a CNN.

A biztonság terén történt előrelépés több tényezőnek is köszönhető: egyrészt fejlődött a repüléstechnika, új gépek álltak üzembe, másrészt átfogóbb képzést kap a személyzet, és egyre szigorodnak a repülésre vonatkozó nemzetközi jogszabályok is.

A Qantas gépei ráadásul szemet is gyönyörködtetnekForrás: Flickr.com

Az ausztrál székhelyű AirlineRatings.com webhely ennek örömére közzétette huszas toplistáját a legbiztonságosabbnak ítélt légitársaságokról. A tanulmány során összesen 409 légitársaságot vizsgáltak. 

 

2014 és 2017 között a legjobbnak mindig a Qantas bizonyult, és ezúttal is a dobogó első helyén végzett, ugyanis nevéhez még semmilyen baleset nem kapcsolódott működésének hatvan éve alatt. A Qantas azonban nincs egyedül: a Finnair és a Hawaiian szintén makulátlan hírnevű légitársaságok.

 

A huszas lista legjobbjai ábécésorrendben a következők: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic és a Virgin Australia.

A tavalyi listához képest a változás annyi, hogy a Delta és a United Airlines ezúttal mindketten lemaradtak, helyüket az Emirates és a kínai Hainan vették át.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek