A világ legnagyobb interaktív múzeumi videófala a Szépművészetiben van

  A Magyar Kultúra Napján adták át az interaktív videófalat, amely a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének megismerését segíti, írják a múzeum Facebook oldalán.

  A hatalmas felület a fogadóteremben, azaz a Márvány Csarnokban kapott helyet: a 15 méter hosszú, érintőképernyős fal 21 LCD kijelzőből áll. A fal körülbelül 300 műtárgy adatait tartalmazza, többek között nagyítható fotókat, QR-kódokat és rövid ismertetőket is.

  Az interaktív fal 15 méter hosszúForrás: Szépművészeti Múzeum/Facebook

  Van külön múzeumi térkép, amely a tájékozódásban segít, illetve a képernyők segítségével a kedvenc múzeumi tárgyak alapján albumot is létre lehet hozni.

  Forrás: Szépművészeti Múzeum/Facebook

  A hatalmas interaktív fal nem titkoltan az Y és a Z generációhoz szól, ezzel az újítással is szeretnének minél több fiatalt és gyereket a múzeumba vonzani. A 21. századi technológia közelebb hozza a régi műalkotásokat, érhetőbbé, feldolgozhatóbbá teszi a régebbi korok művészetét mai tizenévesek számára is.

  Természetesen a videófal mindenki számára elérhető és használható: bárki, aki kedvet érez, besétálhat, megnézheti, megérintheti, kipróbálhatja, és a virtuális séta után valódi sétát is tehet a múzeumban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!