Baleseteket és késő vonatokat hozott a hó

Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as, M7-es és az M0-s több szakaszán, mivel kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte – közölte a honlapján az Útinform szerdán.

Reggeli tájékoztatásuk szerint az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni.

A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A forgalmat hókotrók, síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják, amiket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

Akadozik a vasút is

A Mávinform kora reggel azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.  

A szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltók megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosságmentesítésén. Ha az időjárás mégis fennakadásokat okozna, az állomásokon a hangosbemondón, a vonatokon pedig a fedélzeti utastájékoztató rendszerrel, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

Fehér Budapest

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. közölte, hogy az éjszaka 80 munkagéppel takarította a főbb útvonalakat. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbetételét követően tudjuk megkezdeni.

Méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott. Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Ez várható szerdán

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán is felhős marad az ég, kivéve keletet. Eleinte eshet még hó, nyugaton havas eső, ónos eső, eső is. Némi szünet után jön az újabb csapadék, amiből ismét sokfelé lehet hó. Átlag plusz 1 fok várható, a nyugati szél élénk lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek