Szó szerint a tenyerén hordozza a látogatókat ez az érdekes híd

A Golden Bridge néven ismert híd Vietnamban, a Ba Na hegységben található, az ország ötödik legnagyobb városa, Da Nang környékén. Az építmény olyan, mintha két kéz tartaná fenn a hosszú panorámaívet, a látogatók pedig 1400 méteres tengerszint feletti magasságban sétálgathatnak rajta.  

Forrás: © Xiquinho Silva/wikipedia.org

A híd elsődleges célja az volt, hogy a drótkötélpálya állomást összekösse a hegyen kialakított kertekkel, és látványosságként is csalogassa a látogatókat. Ahogy a szerkezet átöleli a hegycsúcsot, olyan, mintha önmagába fordulna vissza. A felfüggesztése pedig úgy van kialakítva, mintha tényleg csak a két kőkéz tartaná a magasban. 

De a kifaragott kezek sokkal strapabíróbbak, mint első ránézésre gondolnánk, ugyanis üveggyapottal bevont acélháló alapú szerkezetek, amiket úgy emeltek a helyükre, a virágokkal beültetett sétány mentén. A parkot, amit az építmény körbeölel, Paradise Gardens-nek hívják, és tele van színpompás virágokkal, és hatalmas bokor hortenziákkal, amint a képen is látszik.

Forrás: TripAdvisor

A panorámahíd dizájnját a Ho Chi Minh városban tevékenykedő TA Landscape Architecture készítette, és a szintén helyi Sun Group megbízásából vágott bele a projektbe. Az építkezések még 2017 nyarán kezdődtek, a kész hidat pedig egy évvel később 2018 júliusában adták át. A híd 150 méter hosszú és 5 méter széles.

Forrás: huffpost.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek