Lélegzetelállító kastélyok, amikről talán még nem is hallottatok

Akár még a brit koronázáshoz is kapcsolódhat a következő gyűjtés, hiszen a következő kastélyok és várak mind olyan gyönyörűek, hogy ma is élhetnének bennük királyi és császári sarjak. Nem titkoljuk a mi kedvencünk a nyitóképen is szereplő, vörösen izzó Shuri-jou kastély lett, mely Okinawa szigetén található.

A kínai kastélyépítészet egyik legszebb példája Japánban, Okinawa szigetén található. Ez a pazar építmény a Shuri, vagy Shuri-jou kastély, amely egy dombtetőre épített erőd és palotakomplexum.

Forrás: Shutterstock.com

A császári lakóházakból, audenciatermekből, vallási szentélyekből és a pekingi Tiltott Város extravagáns termeire emlékeztető tróntemből álló komplexumot a független Ryukyu Királyság királyi udvaraként építették fel. Abban az időben, amikor Okinawa szigetére erős befolyást gyakorolt a közeli Kína kultúrája. Az épületeket 450 évig töltötték be uralkodói funkciójukat. 

Az épületegyüttest az évszázadok alatt sok mindent elszenvedett, de a második világháború után alaposan felújították. Ebben az időben a komplexum a Japán Birodalmi Hadsereg helyi főhadiszállásaként szolgált. A kastély ma ismét a virágkorát éli.

Forrás: Shutterstock.com

Nem csak egy csöndes látványosság. Reggelente az Ukejo nevű kapunyitási ceremóniával várja a látogatókat, éjszaka pedig csodálatosan megvilágítják a díszes vörös falakat. Egyébként többnyelvű audiotúrákra is foglalhatunk időpontot, és mindennapiak a táncelőadások a belső udvarokban.

Castello Aragonese - Olaszország

Ennek az ősi várnak a bástyáiról a Nápolyi-öbölre lehet rálátni. És nagyjából ugyanezt a kilátást látták azok is, akik a Kr.e. 5. században építeni kezdték a várat, abban az időszakban, amikor a görögök gyarmatosították a régiót.

Forrás: Shutterstock.com

A kastély ma egy olasz ügyvéd családjának tulajdonában van, aki 1912-ben vásárolta meg az erődítményként használt szigetet, és megkezdte a bástyák, templomok, kolostorok, kripták és kertek helyreállítását. Az egész hely olyan mint egy önálló kis város. A kilátás az öbölön át egészen a Vezúvig tart, az Aragóniai kastély pedig a kulturális élet központjának számít az Ischia régióban. Találunk itt teraszos kávézókat, könyvesboltokat, galériákat és szabadtéri mozikat is.

Bodiam kastély, Anglia

Mondani sem kell, hogy Angliában találunk sokkal nagyobb kastélyokat és történelmibb épületeket is, mint a Bodiam kastély Kelet-Sussex területén, de látványra egyszerűen nincs nála szebb
vár.

Az erődítményt 1385-ben emelték egy egykori királyi lovag számára, ma pedig a középkori várak egyik legtipikusabb példája. Kilenc zömök tornyát vastag, zömök falak támasztják meg, amelyek egy négyzet alakú központi udvar köré rendeződnek, és egy fából készült sétányon (régi időkben felvonóhídon) keresztül érhetők el. A gyaloghíd egy széles, vízzel teli árok felett húzódik.

Forrás: Shutterstock.com

A Bodiam kastély nyaranta számos aktív tevékenységet és workshopot kínál. A látogatók kipróbálhatják magukat íjászat terén, középkori jelmezekbe öltözhetnek, a délutáni tea mellé pedig süteményeket és híres angol scone-t is kóstolhatnak. A hely érdekesége még, hogy innen pár mérföldre zajlott le a híres hastingsi csata 1066-ban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek