Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

Kéthelyen különleges látványossággal várják húsvétkor az oda látogatókat. Minden évben csodájára járnak közelről és távolabbról is a Somogy vármegyei község tojás parkjának. 

Az óriás szalmanyúl  a gyerekek egyik kedvenceForrás: Német levente/sonline.hu

A húsvéti tojás parkot hetek óta kiemelt figyelem övezi, ami mostanra teljesen elkészült, teljes pompájában tündököl – írja a sonline.hu.

Szinte ki sem látszik a fa a rengeteg tojás alólForrás: sonline.hu

A látogatókat több ezer tojással díszített tojásfa várja, ahova tojásokkal ékesített rózsalugason keresztül vezet az út. De a hatalmas szalmából készült nyúl is sokakat fog Kéthelyre vonzani csakúgy, mint a füvesített Trabant. Akik idén nem jutnak le, a rövid videóban megnézhetik, hogy fest idén a kéthelyi tojáspark. Íme!

„2015 óta hagyomány Kéthelyen a különleges húsvéti dekoráció, idén is elkészült a hatalmas szalmanyúl, helyükre kerültek a festett óriástojások és a kivilágított tojásalagút sem hiányozhat" – mesélte tavaly Molnár Balázs, Kéthely polgármestere, aki akkor azt is elárulta, hogy szinte az ország minden tájáról, de New Yorkból, Franciaországból, Ausztriából és Németországból is érkezett már hozzájuk húsvéti dísz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek