Színvonalas húsvéti programokat kínál ez a közeli vár

Húsvéthétfőn immár 17. alkalommal rendezik meg a Palóc Húsvétot a Füleki várban, ahol a látogatókat színes programok és kézműves foglalkozások várják – közölte az MTI-vel a szervező, Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

A szlovákiai Füleki várban izgalmas családi programok várnak húsvéthétfőnForrás: Tomáš N. / Wikipedia

Tóth Éva tájékoztatása szerint az érdeklődők a várudvaron kézművesek segítségével próbálhatják ki a tojásdíszítés különböző technikáit, elsajátíthatják a mézeskalács-díszítés alapjait, vagy gyékényből húsvéti figurákat készíthetnek.

A várudvaron ezen kívül lehetőség lesz lovagolásra és íjászatra, de lesz báránysütés és ételszentelés is.

A Füleki várban húsvéthétfőn minden korosztályt kiszolgáló programokkal készülnekForrás: Shutterstock

A szabadtéri színpadon népművészeti műsor várja a látogatókat a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes, a bozitai Dubkácik Hagyományőrző Együttes, valamint Agócs Gergely és népzenei társulata részvételével. A helyi együtteseket a Foncsik Énekegyüttes, a Jánosík Gyermek-néptáncegyüttes és a Szederinke Gyermek-néptáncegyüttes képviseli.
A rendezvényen közreműködik a Motolla Kézműves Baráti Kör, a Füleki Farkasok, a Szabad vágta PT, a BANYA-társulat, a Defensores történelmi csoport és a Füleki Római Katolikus Plébánia.

A húsvéti program résztvevői megtekinthetik a vármúzeum állandó-és időszaki tárlatát is, a belépőjegy a várba és a rendezvényre is érvényes.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek