Ernie, a bagoly visszavonul a meseszerű angol kastélyban eltöltött 30 éve után

Minden olyan bagoly, mely 30 éven át egész nap dolgozott, a nyugdíjról álmodhat. Így lehet ezzel Ernie is, aki az angliai Warwickshire megyei városban az Avon folyó kanyarulatán fekvő Warwick-kastélyában hosszú évtizedekig a vendégeket kápráztatta el, és most hamarosan távozik – írja a The Guardian.

Az eredetileg éjjeli ragadozó Ernie nemsokára nyugdíjba vonulForrás: X/Warwick Castle

Ernie 30 éven át, naponta átlagosan kétszer szárnyalt a nyugat-midlands-i látványosság tornyai körül.

A 165 cm szárnyfesztávolságú afrikai Verreaux-uhu, Ernie mintegy 20 000 alkalommal emelkedett a magasba, és legutóbb a Falconer's Quest című előadásban, az Egyesült Királyság legnagyobb ragadozómadár-show-jában szerepelt.

A csodálatos Warwick-kastély, ahol Ernie eddig a munkáját végezteForrás: DeFacto/Wikipedia

A húsvéti ünnepek alatt a kastély felett fogja végrehajtani utolsó repülését, mielőtt visszavonul a Yorkshire Dalesbe a Hawk Experience társasággal, akik a madár bemutatókat szervezik a kastélyban.

„Ernie a Warwick Castle munkatársa, akit mindenki nagyon szeret. Óriási egyénisége van, gyakran makacskodik és szeret improvizálni, de ezért szeretjük őt. Izgatottan várjuk, hogy a lenyűgöző Yorkshire Dalesben tölthesse az utolsó éveit a többi tollas barátjával" – mondta Liam Bartlett, a történelmi látványosság menedzsere.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek