Ezt a cuki bagolyfiókát a balatonboglári strandról mentették meg

Mint Ceglédi Ádám természetfotós elmondta a sonline.hu-nak, hétfőn keresték meg azzal, hogy a boglári platán strandon nyaralók egy bagolyfiókát találtak. A fotósnak a madarat a késő délutáni órákban sikerült átvennie, akkor derült ki, egy erdei fülesbagoly fióka szorul segítségre.

Fiatal erdei fülesbagoly - illusztrációForrás: Erik Karits/pixabay.com

A megtaláló elmondása szerint többször is megpróbálták létra segítségével feltenni a madarat egy fára, de miután harmadszor is a földön kötött ki, betették egy dobozba és vigyáztak rá, mivel nagyon sok ember fürdött és pihent aznap a helyszínen.

"A többi fiókát látva arra tippelek, hogy a talált madár lehet a többiek közül a legkésőbbi kelés, vagyis a leggyengébb madár" – folytatta Ádám. "A fogásával valami probléma lehet, mivel nincs igazán erős szorítása, a kezemen is nehezebben tud megállni. Viszont külső sérülést nem tapasztalok, egyszerűen csak gyengén fog. Az erős fogás viszont a zsákmányszerzéshez elengedhetetlen".

Az, hogy pontosan mi lehet a probléma, majd a szakemberek fogják tudni megállapítani. Mindenesetre a megtaláló helyesen cselekedett, elismerést érdemel, amiért vigyázott az állatra és elzárta a tömeg elől. Ádám szerint ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy nem minden fiókát kell megmenteni. A madarat Szabó Gábor természetvédelmi őr segítségével fogják a szakemberekhez eljuttatni, akik gondoskodnak a madár felneveléséről, valamint szakszerű ellátásáról.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek