Színes húsvéti forgatag költözik Győr belvárosába

Játszóház, mesék, cumifa, húsvéti vásár és ingyenes programok várják a kicsiket és nagyokat Győrben március 31 és április 8 között – írják a Kisalföld oldalán.

Különleges húsvéti dekorációk is lesznek GyőrbenForrás: Facebook/Győri Művészeti és Fesztiválközpont/Marcali Gabor

2023-ban a győri Baross út és az Arany János utca ad helyet a kézművesvásár pavilonjainak és családbarát programsorozatának. Lesznek visszatérő árusok, akiket a látogatók az előző években már megszoktak, de jönnek új termelők is, illetve szélesítik a termékpalettát. A húsvéti dekorációk mellett készülnek fajátékokkal és finomságokkal is. "A húsvét előtti hétvégén a Csobolyó néptáncegyüttes műsorával nyitjuk a programsorozatot a Baross úton, és érkezik Csernik Szende székely mesemondó is" – mondta Venesz Klaudia, programkoordinátor.

A húsvéti vásár a belváros utcáiba költözikForrás: Facebook/Győri Művészeti és Fesztiválközpont

A vásár fő attrakciója a húsvéti hétvégén látogatható cumifa lesz. Sok szülőnek gondot okoz a cumiról való leszoktatás, így most a kicsik lehetőséget kapnak arra, hogy egy fára akasszák a megszokott cumit, és elköszönjenek tőle. Ezen kívül a város kölcsönkapta a Baross21 fagyizó teraszát, amit igazi kis Húsvét-szigetnek rendeznek be. A részletes programsorozat a www.mufegyor.hu oldalán található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek