Húsvéti bringatúrára készüljetek! Átadták a Veszprém-Alsóörs szakaszt

A húsvéti hosszú hétvége arra is jó alkalom, hogy végre kimozduljatok a négy fal közül, és akár biciklire is pattanhattok, és felfedezhetitek a Balatont egy más szemszögből. Most adták át ugyanis a Balatoni Bringaút legújabb szakaszát, Veszprém és Alsóörs között.

Forrás: Vöröskő Kerékpárút / FB

Az Alsóörsöt Felsőörsön át Veszprémmel összekötő, vadonatúj Vöröskő kerékpárút hossza több mint 9 kilométer hosszú. A projekthez önálló, Balaton Riviéra Bike elnevezésű mobiltelefonos applikáció is készült, amit Androidra és IPhone-ra is letölthetünk.

A Vöröskő nyomvonalát a külterületi és nagy forgalmat bonyolító közutak mellett önálló vonalvezetésű, kétsávos kerékpárútként vagy elválasztás nélküli, közös gyalog- és kerékpárútként jelölték ki. Településeken belül pedig kis forgalmú utcákban táblázással jelzik.

Az út mellett több kerékpárforgalmi és kerékpárosbarát létesítmény is található. A projekt keretében a Veszprémben és Alsóörsön is automata köztéri illemhelyek helyeztek ki – írták a turizmus.com oldalán.

A projekt az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Település és Területfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés (TOP-3.1.1-16) megnevezésű felhívására beadott nyertes pályázati forrásból valósult meg.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek