Erre a húsvéti nyúlfutamra, még a kutyusok is benevezhetnek

Húsvétkor jelentősen megnövekedik a turisták száma a Balatonon, ebben az időszakban szinte minden településen szerveznek olyan eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban is érdemes a Balatonra utazni.

Forrás: Balatuning/Press

Ilyen több ezer turistát megmozgató „crossover" esemény például a siófoki Tojás-, és nyúlfutam, amelyet a Balatuning Egyesület szervez húsvét vasárnapján, vagyis április 9-én. A programban az a jó, hogy egy helyen találkozhat a profi sport, a minőségi gasztronómia és a családi programok.

Ezen a családi futóversenyen a profik mellett, a legkisebbek akár kerékpárral (max 16-os méret), görkorival vagy rollerrel (nem elektromos!) is kísérhetik szüleiket a futás során. Sőt, a lurkók, akár kutyájukat is "benevezhetik" a jó hangulatú megmérettettésre. A résztvevők a verseny végén energiapótlásként igazi húsvéti fogásokat kóstolhatnak.

Az idei immár a 6. nyúlfutam lesz a siófoki Fő téren, ez a Balatuning Egyesület legkedveltebb rendezvénye a Mikulásfutás és a Tökfutás mellett. „A Tojás-, és nyúlfutamot mindig az ünnep vasárnapján tartjuk, ebéd előtt, hogy mindenki egy kis mozgással indítsa a napot. Reggel 8-kor kezdjük építeni a nevezési irodát, 9-től pedig már érkeznek is a futók. Izgalmas esemény, ahol lemodellezünk egy profi versenyt, de persze mindez teljesen amatőröknek szól" - mondta Molnár Éva, a futóverseny kitalálója és az egyesület elnöke a rendezvény közleményében.

Füred Kapitány is ott lesz

A futáshoz szorosan kapcsolódó esemény immár három éve a tojásevő verseny. A futam végén, ha már mindenki célba ért, kezdődik a tojáskirály választás, női és férfi kategóriában. A feladat: ki kebelez be hamarabb öt darab felszeletelt főtt tojást? Hogy ebből se maradjanak ki a kisebbek, van tojáskirálylány és királyfi választás is, az ő feladatuk a tojáspucolás.

Ki lesz a leggyorsabb tojásevő?Forrás: Shutterstock

A futóverseny zárásaként az összes résztvevőt megvendégelik a húsvéti büfében sonkával, tojással, kaláccsal és tormával, na meg persze egy pohár innivalóval, hogy pótolják a felhasznált energiát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek