Új otthonában, akár húsvéti programként is vár ez a különleges babakiállítás

A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria eredetileg több helyen volt látható. Helyet kapott a kehidakustányi Deák Ferenc Kúria és Múzeumban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban és a bánhorváti Platthy-kastélyban is. De a különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben végre rátalált végleges otthonra Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdával szemben. Itt pedig újra megnyitja a kapuit a mai napon, vagyis március 25-én. 

Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria Felsőlajos / Facebook.com

A Guba Rózsa népi iparművész által készített - nem gyűjtött - babák inkább egy textilből készült mini panoptikum alakjai, mint sem játékbabák, vagy egyszerű kiállítási tárgyak. Éppen ezért, ha eddig még nem láttátok őket, és idén húsvétkor egy nem szokványos porgramra vágytok, akkor keressétek fel a babakiállítást, a számára kialakított kiállítási térben.

A legszebb az egészben, hogy a legtöbb baba nem csak álldogál és üldögél egy vitrinben, hanem történeteket mesélnek el, élethelyzeteket jelenítenek meg.

A mostani kiállítás folytatása a korábban már nagy sikert aratott időszakos babakiállításoknak. Folytatása, mivel az iparművész folyamatosan frissíti a kiállítási anyagot, mindig bemutat valami újdonságot.

A mostani kiállítási anyag például egy, a vintage-retró korszakot megidéző, eddig nem látott esküvői jelenettel egészült ki. A múltidézést a művész személyes „alkotói tárlatvezetéssel" is segíti a hétvégi napokon. A vezetések során a látogatók betekintést nyerhetnek például a divattörténet alakulásába az ókortól a 80-as évekig, az európai és a magyar népszokásokba, valamint a babakészítés rejtelmeibe, számos történettel és aktív beszélgetéssel kiegészítve - olvasható a gubadolls.art oldalon.

Forrás: Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria Felsőlajos / Facebook.com

A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria március 25-től várja az érdeklődőket minden hétvégi és ünnepnapon, így húsvétkor is,  továbbá bejelentkezés esetén hétköznapokon is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek