Videó: Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

Autóbusszal ütközött össze csütörtökön Szlovákia déli részén egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben öten meghaltak, öten pedig megsérültek - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

 A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel.

A szerencsétlenség Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták - nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.

Peter Pellegrini szlovák államfő őszinte részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozónak, és köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak, írja az MTI.

(Borítókép: Czech Rail Guide/Twitter/print screen)

Ezek is érdekelhetnek