Videó: Magyar turisták haltak meg Görögországban

Két magyar turista is meghalt a görög hőségben a Szalonikihez közeli tengerparton, Nei Porin. Napok óta tombol a kánikula, a hőmérők 35 fokot mutatnak.

Fokozottan figyelnünk kell magunkra és társainkra a nagy melegben Görögországban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Giuseppe Dio

Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán. „Anya tudott úszni, szívbetegsége sem volt. Az igazat sajnos nem tudom még, hogy történt a baleset, csak annyit olvastam az interneten, hogy egy gyermek látott egy lebegő nőt a vízben" – írta a Tényeknek az áldozat lánya.

Csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul. Egy szemtanú azt mondta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de már nem tudták megmenteni. Hogy mi okozta a halálukat, azt egyelőre nem lehet tudni. 

Az elmúlt hetekben már több külföldi turista is meghalt vagy hőgutát kapott a görög forróságban. Az előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban 35 fokos meleg lesz Görögország nagy részén, ezért a szakértők arra kérik a turistákat, hogy mindig legyen náluk egy palack víz és ha tehetik ne menjenek ki a napra.

 

 

Ezek is érdekelhetnek