Három túrázót találhattak holtan a Fudzsi kráterében

Egy eltűnt vállalati alkalmazottat keresve három ember, feltehetően túrázók holttestére bukkantak a legmagasabb japán hegy, a 3776 méteres Fudzsi kráterében – közölte szerdán a japán rendőrség.

Japán legmagasabb hegye 2013 óta szerepel az UNESCO világörökségi listájánForrás: kimura2/Pixabay

A három azonosítatlan túrázó holttestét egymástól távol találták meg a hegycsúcs Sizuoka prefektúrához tartozó oldalán, a kráter belsejében. Haláluk oka egyelőre ismeretlen.

A keresett 53 éves vállalati alkalmazott pénteken este indult a Fudzsi megmászására, és szombaton még életjelet adott magáról, vasárnap azonban családja már a hatóságok segítségét kérte a felkutatásához. Az eltűnt férfi autóját megtalálták a parkolóban.

Az eltűnt férfit keresve a rendőrök szerda délelőtt rábukkantak egy eszméletlen hivatásos hegymászóra is, a 36 éves Kurakami Keitára, aki mintegy 3000 méteres magasságban, a csúcsra vezető legnépszerűbb útvonalon, a Josida-ösvényen lett rosszul. A hegymászót, a Patagonia Inc. túraruházati gyár "alpinistanagykövetét", kórházba szállították, ám már nem tudták újraéleszteni.

Korlátozni kellett a mászók számát, akik szinte ellepték a hegyetForrás: Ryan / Unsplash

A Josida-ösvényen, amely Jamanasi prefektúrához tartozik, hétfőn kezdődik a hivatalos mászószezon, a többi - Sizuoka prefektúrához tartozó - ösvényen pedig július 10-én.

Ahogy korábban megírtuk, idén új szabályokat vezettek be a hegymászók számára a túlzsúfoltság, rengeteg eldobált szemét és nem megfelelően öltözött túrázók miatt. Hogy korlátozzák a mászókat, a 2000 jen (kb. 4500 forintot) megfizetése mellett napi 4000 főt engednek fel a hegyre.

A népszerű turisztikai célpontnak számító Fudzsi 2013 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek