Nyáron már nemcsak a csúcsra törőktől kérnek pénzt a Fudzsin

Idén nyártól a Fudzsira kirándulóktól is pénzadományt kérnek, nemcsak azoktól, akik a hegy csúcsára akarnak felmászni - jelentették be csütörtökön a helyi prefektúrák.

Sizuoka és Jamamasi prefektúra, amelynek területén a 3776 méter magas hegy áll, a kirándulóktól kért fejenként 1000 jen (2500 forint) adományt a környezetvédelemre és az UNESCO világörökségi helyszín kirándulóútjainak biztonságossá tételére akarják fordítani.

FudzsiForrás: kimura2/Pixabay

Most csak azoktól a felnőtt hegymászóktól kérik a hozzájárulást, akik a csúcs felé félúton létesített, autóval megközelíthető állomások egyikéből indulva akarnak feljutni a hegytetőre. Az új terv szerint nyártól az állomások mellett állítanának fel adománypontokat. Azoktól, akik csak az állomásokig kirándulnak, hogy élvezzék a kilátást, vásároljanak és egyenek, nem kérnek majd adományt, aki azonban tovább szeretne sétálni, annak fizetnie kell.

Az új szabályozást március 19-én véglegesíti a két prefektúra, amely 2014 óta szed önkéntes beléptidíjat a Fudzsira látogatóktól. A Fudzsi 2013-ban került fel az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

2018-ban Sizuoka prefektúrának 56,55 millió jenes (143 millió forintos), Jamanasi prefektúrának pedig 87,79 millió jenes (223 millió forintos) bevétele volt a Fudzsi csúcsára készülő hegymászók adományaiból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek