Videó: Vigyázat! Pusztítanak az erdőtüzek ezeknél az európai turistalátványosságoknál

Nem csak Magyarországon van extrém hőség, Európa mediterrán turistalátványosságainál fellobbantak emiatt az erdőtüzek. Athén határában tombol a tűzvész, több települést kiürítettek. Az olaszországi Nápoly közelében is felcsaptak a lángok, gőzerővel dolgoznak a tűzoltók.

Görögország minden erejével igyekszik megakadályozni a pusztító tüzeket - illusztrációForrás: Shutterstock/ Pong Ch

Görögországban rendszeresek az erdő- és bozóttüzek a nyári időszakban, az oltást sok esetben nehezítik széllökések és terepviszonyok is. A hirtelen jött meleg miatt már márciusban fellobbantak az első bozóttüzek. Kedden viszont már 40 erdőtüzet jelentettek az ország különböző pontjairól. A hatóságok felfüggesztették a forgalmat a görög főváros és a tőle 30 kilométerre délre fekvő Koropi között. A magas hőmérséklet miatt zárták be az athéni Akropoliszt is.

Az MTI-n közzétett fotók szerint az olaszországi Nápoly közelében is fellobbantak a pusztító tüzek. A lánglovagok repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal és kézi oltással próbálják megfékezni a lángokat a nápolyi Camaldoli domb közelében.

A tűz közel van NápolyhozForrás: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco
A tűzoltók mindent bevetnek, hogy a lángok ne érjék el NápolytForrás: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

A veszélyes tüzek miatt több helyen elterelések, lezárások várhatók, ezért érdemes figyelemmel kísérni a helyi híradásokat.

A tavalyi görög erdőtűz tombolásáról az Euronews készített videófelvételt:

 

Ezek is érdekelhetnek