Szörnyet halt a sztársportoló a barátnőjével együtt a hegyekben

Tragikus balesetben vesztette életét Jean Daniel Pession  és barátnője az olaszországi Aosta-völgyben. A mindössze 28 éves sportoló barátnőjével egy hegymászótúrán vett részt Olaszorszűgban, a Monte Zerbion csúcsán, amikor a mélybe zuhantak.

A borzasztó esetről egyelőre annyit tudni, hogy körülbelül 2700 méteres magasságban lehettek, amikor 700 métert zuhantak és mindketten szörnyethaltak – írja az origo.hu. 

A mentést azután kezdték meg, hogy a pár nem tért vissza a megszokott módon, a holttestüket a hegy északi oldalán találta meg a Guardia di Finanza helikopter legénysége.

Jean Daniel Pession a gyorsasági síelés feltörekvő csillaga volt, pályafutása legjobb eredményei közé tartozik, hogy a 2021-es vb-döntőben 15. helyezést ért el, a 2022-es világbajnokságon pedig a franciaországi Varsban a 22. helyen ért célba. Párja, Arlian sífutó-oktatóként tevékenykedett.

Szörnyű tragédia ez a téli sportok világában, különösen a gyorsasági síelésben. Az egész szövetség nevében őszinte részvétünket fejezem ki Pession családjának – mondta az Olasz Télisport Szövetség elnöke, Flavio Roda.

 

Ezek is érdekelhetnek