Tragédia: A mélybe löktek két turistanőt a Neuschwanstein kastélynál

Egy 21 éves nő meghalt, egy másikat súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, miután megtámadták, majd a szurdokba lökték őket a történelmi Neuschwanstein-kastélynál, Németországban – írja a BBC.

A két külföldi turistát a kilátóból lökte a mélybe egy férfi  - a kép illusztrációForrás: AFP/Frank Rumpenhorst

A rendőrség közleménye szerint a két nőt egy 30 éves amerikai férfi támadta meg a Marienbrücke híd közeli kilátóban, amely az utazók körében igen népszerű, ugyanis innen nyílik a legszebb kilátás a Neuschwanstein-kastélyra. A férfi állítólag megtámadta az egyik nőt, mire a másik nő sietett közbelépni, erre a férfi fojtogatni kezdte, majd lelökte őket a mélybe.

A férfi azonnal elmenekült a helyszínről, de nem sokkal később a rendőrség megtalálta és őrizetbe vették.

A két nőt helikopterrel szállították kórházba, az egyikük az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe, barátnőjét jelenleg is súlyos sérülésekkel ápolják. Thomas Hormann főügyész az újságíróknak azt mondta, hogy az esettel kapcsolatos nyomozás még csak most kezdődik.

A Neuschwanstein kastély Németország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, melyet évente több mint 1,3 millióan keresnek fel. A Münchentől körülbelül 126 km-re található kastély, a 19. században épült, és a régió uralkodóinak fő rezidenciájaként szolgált. A kastély megihlette Walt Disney-t is, aki erről az épületről mintázta Csipkerózsika mesebeli kastélyát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek