Tragédia történt egy belgiumi karácsonyi vásárban

Meghalt egy nő Belgiumban, miután rádőlt egy húsz méter magas fenyőfa egy karácsonyi vásáron,  közölte a Dernieres Heures című belga napilap internetes oldalán. A beszámoló szerint Flandriában, Belgium északi, flamand nyelvű tartományában, a Brüsszeltől 50 kilométernyire fekvő Oudenaarde város karácsonyi vásárán felállított, mintegy öttonnás fenyőfa a 6-os erősségű széllökések következtében feldőlt, írja az MTI.

Szomorú esemény történt a faliszőnyeg-gyártó manufaktúráiról világhíresváros karácsonyi vásárában - illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Lennert D'Hondt/Shutterstock. No use without permission./Lennert D'hondt

A balesetben három ember sérült meg, mindhármukat kórháza szállították. Egyiküket, egy középkorú nőt újra kellett éleszteni, azonban néhány óra múlva belehalt sérüléseibe. A nő személyazonosságáról további információt nem közöltek, a többi érintettel kapcsolatban még nem tettek hivatalos bejelentést - írták.

 A hírportál Marnic De Meulemeester polgármestert idézte, aki közölte: a fenyő a felállítását követően egyszer már kimozdult a helyéből, a műszaki szolgálatnak kellett visszaállítania és megerősítenie.

A vásár területét azonnal lezárták, még kérdéses, hogy újranyit-e a karácsonyi időszak hátralévő részében.

Az ügyben vizsgálat indult, de minden valószínűséggel a feldíszített fa rosszul volt rögzítve - mondta a polgármester, majd megerősítette: az elmúlt napok heves esőzései és a rendkívüli erejű széllökések dönthették fel ismételten a fenyőt. A rendőrség gondatlanság miatt nyomozást indított - zárta beszámolóját a belga hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek